Airless latex spuiten – wat is het en wat zijn de voordelen?

Wilt u een nieuwbouwwoning afwerken of de wanden en plafonds in uw huidige pand voorzien van een nieuwe laag verf? Airless latex spuiten is een efficiënte methode die een prachtig glad resultaat geeft. Stucadoorsbedrijf C.P. Groenendijk uit Rotterdam werkt uw wanden hier perfect mee af. Maar wat is airless latex spuiten precies, wat zijn de voordelen ervan en voor welke soorten ondergrond is deze methode geschikt? Hier leest u er meer over.

 • Wat is airless latex spuiten?
  Bij airless latex spuiten wordt de latex verf met behulp van een verfspuit die geen lucht gebruikt op wanden, plafonds en/of deuren gespoten. De verf wordt hierbij bijzonder fijn en egaal op de ondergrond aangebracht. Vrijwel elk materiaal voor uw wanden, plafonds en deuren is een geschikte ondergrond voor airless latex spuiten, zoals steen, stucwerk, gips en zelfs behang.

  De voordelen van latex spuiten
  Airless latex spuiten heeft diverse voordelen ten opzichte van traditionele schildertechnieken:
 • Latex spuiten is een erg snelle techniek in vergelijking met handmatig schilderwerk.
 • Het resultaat is zeer glad en egaal, zonder strepen, oneffenheden of afdrukken van kwasten of verfrollers.
 • Airless latex spuiten werkt op ondergronden van diverse materialen.
 • Het profiel van de ondergrond blijft behouden.
 • Daarbij heeft airless latex spuiten ook twee belangrijke nadelen:
  Wilt u een zeer glad resultaat, dan is het essentieel dat de ondergrond geen oneffenheden bevat. Hierdoor kan de voorbereiding voor het latex spuiten langer duren.
 • De verfnevel van de spuitverf kan zich erg ver verspreiden. Alles in de ruimte dat niet geverfd dient te worden moet dus goed beschermd worden tegen de nevel.

Hierdoor is latex spuiten vooral erg geschikt voor nieuwbouwwoningen, grote oppervlakken en kamers zonder te veel ramen en deuren. Ook kiest u voor airless latex spuiten als u een erg egaal resultaat wilt hebben of als u juist de structuur van de onderlaag wilt behouden. Voor kleine oppervlakken of ruimtes die niet goed leeggehaald kunnen worden is latex spuiten minder geschikt.
Wilt u meer weten over airless latex spuiten of meteen de mogelijkheden voor uw pand bespreken? Neem vrijblijvend contact op met Stucadoorsbedrijf C.P. Groenendijk uit Rotterdam.

0
Feed

Schrijf een reactie