Putz

Spachtelputz, rustiekputz en granol – Wat zijn de verschillen?

Bent u aan het overwegen wat de beste manier is om de muren van uw pand af te laten werken? Sierpleisterwerk geeft een bijzondere uitstraling aan uw muren en creëert een sfeervol interieur. Een korrelpleister zoals  granol, rustiekputz of spachtelputz zorgt voor muren met textuur die prachtig staan in zowel een modern interieur als een landelijke of retro-inrichting. Bovendien hebben deze soorten sierpleister diverse voordelen. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze drie soorten korrelpleister en welke is het meest geschikt voor uw woning? Hier vertelt Stukadoorsbedrijf C.P. Groenendijk uit Rotterdam u meer over de voordelen van en de verschillen tussen spachtelputz, rustiekputz en granol.

Drie soorten korrelpleister

Spachtelputz, rustiekputz en granol hebben veel overeenkomsten, maar verschillen in korrelgrootte en daardoor ook in uitstraling:

  • Spachtelputz: Deze sierpleister heeft de kleinste korrels en geeft daarom een fijne, regelmatige textuur. Spachtelputz heeft daarom een subtiele uitstraling die goed past in de meeste interieurs.
  • Rustiekputz: De korrelgrootte van rustiekputz zitten tussen die van spachtelputz en die van granol in. De middelgroffe korrels geven uw muren een robuuste uitstraling en zorgen voor een textuur die minder regelmatig is dan die van spachtelputz.
  • Granol: Doordat granol de grootste korrels heeft van deze korrelpleisters, is de textuur van deze sierpleister erg grof en ontstaan er zelfs groeven die verschillende patronen kunnen vormen. Granol heeft dan ook een erg kenmerkende uitstraling en is ideaal voor een historisch pand of juist voor een modern interieur met een industrieel tintje.

De voordelen van deze soorten sierpleisterwerk

Met alle drie de soorten korrelpleister geniet u van diverse voordelen. Zo zijn deze soorten stucwerk erg makkelijk te onderhouden, omdat ze zowel stoot- als boenvast zijn. Sierpleisterwerk is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kan bovendien gemakkelijk overgeschilderd worden als u uw interieur een nieuw kleurtje wilt geven. Tenslotte kunt u het op uw binnenmuren en op uw gevel laten aanbrengen en zijn spachtelputz, rustiekputz en granol goed betaalbaar.

Wilt u meer weten over spachtelputz, rustiekputz en granol of wilt u bespreken welke variant het beste bij uw interieur past? Neem vrijblijvend contact op met Stukadoorsbedrijf C.P. Groenendijk uit Rotterdam.

0
Feed

Schrijf een reactie